Avoimet pestit

Väreellä on auki huikeita pestejä!

Väreelle mahtuu vielä tekijäksi kaiken kokoisiin pesteihin! Pestien yhteydessä on mainittu myös tyyppi, johon voit ottaa yhteyttä, kun innostut. Voit myös klikkailla itsesi “Ota yhteyttä” -välilehdelle ja käyttää lomaketta, huudella somessa tai ottaa tapahtumanjohtajiin yhteyttä kaikissa pesteihin liittyvissä asioissa.

Staabi:

Kaipaatko isompaa vastuuta? Haluatko vaikuttaa Väreeseen oikein urakalla? Me etsimme:

  • Elämys- ja kokemusjohtajaa
  • Kolmea ohjelmajohtajaa
    • Vaeltajaohjelman kulmakivet
    • Yhteiset ohjelmat
    • Vaeltajaohjelman aktiviteetit

Lisätietoja staabin pesteistä: https://www.partio.fi/tule-mukaan/avoimet-pestit/vaeltajatapahtuma-vare-2018

Palvelu:

Vesipäällikkö

Kestävätkö sormesi messingin kiertämistä? Löytyykö putkipihdit kontista?

Vesipäällikkö vastaa Väreellä vesiverkoston rakentamisesta, huoltamisesta ja purkamisesta. Vettä tarvitaan suihkuilla, käsienpesuun, tiskiin ja juotavaksi. Vesipäällikön alaisuuteen kuuluu myös harmaavesi, eli käytetyn veden käsittely.

Päällikkö pestaa itselleen mieleisensä tiimin ja osallistuu tapahtuman suunnittelutilaisuuksiin jotka sovitaan pestihaastattelun yhteydessä. Tulet osaksi timanttista palveluiden tiimiä, jossa jokaisella on tärkeä tehtävä ja sen verran kavereita, ettei leirinhuoltaminen käy tylsäksi tai liian raskaaksi.

Vesipäällikön pesti alkaa heti ja kestää syksyyn 2018. Mikäli pestistä on kysyttävää, otathan yhteyttä Paapiin: pauliina.kiilava(a)partio.fi.

Muita huikeita pestejä:

Mikäli jokin näistä pesteistä innostaa, ota yhteyttä tapahtuman johtajiin Siiriin (siiri.niinivirta@partio.fi) tai Emmaan (emma.japisson@partio.fi)

Vaelluskartta-ennakkotehtävän guru

Tiedätkö mikä vaelluskartta on? Oletko joskus tehnyt sellaisen? Pitäisikö sellaisen sinunkin mielestä löytyä jokaiselta vaeltajalta? Onko sinulla ideoita, millainen vaelluskartta voi luovimmillaan olla? Pala paperia, tilkkutäkki vai kenties sähköinen versio? Tule ja suunnittele Väreen ennakkotehtäväksi vaelluskartta-aktiviteetti ja levitä vaeltajaohjelman ilosanomaa vaelluskartan muodossa!

Pestissä pääset alusta loppuun suunnittelemaan vaelluskarttaan liittyvän ennakkotehtävän. Pesti ei vaadi aikaisempaa kokemusta vaeltajaohjelmasta tai sen tuntemisesta, mutta kokemus näistä katsotaan eduksi.

Kuulostaako ihan sun pestiltäsi? Hae pestiä mahdollisimman pian vapaalla hakemuksella yksin tai kaverin kanssa.

Yösuunnistaja

Osoittaako sisäinen kompassisi aina pohjoiseen niin, että suunta pysyy hallussa auringon laskettuakin? Ovatko silmäsi tarkkana yön pimeydessäkin? Löydätkö rasteille ja tunnistat kartassa näkyvät maamerkit luonnosta otsalampun valossa? Haluatko toteuttaa Suomen suurimpaan vaeltajatapahtumaan yösuunnistuksen Evon metsiin? Mikäli vastasit kyllä yhteen tai useampaan kysymykseen, hae yösuunnistajan pestiin!

Tässä pestissä pääset toteuttamaan haluamallasi tavalla yösuunnistuksen/yösuunnistuksia Väreelle. Pestin raamit muuten ovat hyvin vapaat: sinulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan, kuinka monelle suunnistus järjestetään ja millä tapaa. Onko kyseessä yhden yön juttu vai pääseekö metsään löytämään rasteja ja itseään molempina öinä? Sinä päätät! Pestiin voit tarttua myös kaverin kanssa tai käräyttää pestiin suunnistajakaverisi.

Laulunjohtaja

Sykkiikö sydämesi yhteislaulujen rytmeille?  Kaikuuko korvissasi jo Puolalainen nuotiolaulu Evon metsissä? Vai kenties Juicen ja Hectorin klassikot? Miltä kuulostaisi modernimmat popin helmet vaeltajien suusta?

Tule Väreelle järjestämään mahdollisuus yhteislauluun! Laulammeko kaikki yhdessä vai pienemmillä nuotioilla? Nyt on vaikuttamisen paikka ja hakemalla yhteislaulumestariksi pääset järjestämään alusta loppuun Väreen lauluhetket. Pestiin voit hakea yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Kahvikeisari(nna)

Onko intohimosi myydä suklaapatukoita, teetä, kahvia ja välipaloja? Mikä on paras tapa juoda kahvia ja nauttia eväistä? Onko se katoksessa, riippumatossa, teltassa, taivasalla? Mitä tuotteita kahvilasta pitäisi saada? Näetkö itsesi tuleva kahvilayrittäjä? Tai haluaisitko kokeilla, miltä tuntuu pitää kahvilaa?

Onko vastauksesi ”kyllä” joihinkin näistä kysymyksistä? NYT on siis aika hakea Väreen kahvilamestariksi! Laita vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen siiri.niinivirta(at)partio.fi, samasta osoitteesta saa myös lisätietoja pestistä.

Väreen kahvilamestarina pääset toteuttamaan Väreelle kahvilan suunnittelusta toteutukseen ja kahvilan sulkemiseen. Aikaisempi kokemus samankaltaisesta pestistä katsotaan eduksi, muttei ole välttämätöntä. Hae rohkeasti pestiin!

Evo-Kinon taiteellinen johtaja

Siintääkö silmissäsi valkokankaalla pyörivä filmi? Haluaisitko järjestää mahdollisuuden elokuvan katseluun Evolla? Mahdollista vaeltajille syksyinen elokuvaelämys Väreelle ja hae Evo-Kinomestarin pestiin!

Pestissä pääset toteuttamaan elokuvateatterin järjestämisen Väreelle ja vaikuttamaan mitä valkokankaalla pyörii. Aikaisempi kokemus jostain suurtapahtumapestistä katsotaan eduksi, muttei välttämättömäksi. Haluatko tehdä pestiä yhdessä kaverin kanssa? Onnistuu!

HeHe-sensei

Onko hengellisyys ja henkisyys lähellä sydäntäsi? Eikö partiossa käsitellä mielestäsi tarpeeksi hengellisyyttä ja henkisyyttä? Haluaisitko pureutua vaeltajien kanssa aiheeseen ja järjestää henkisyys,- hengellisyys ja maailmankatsomusohjelmaa?

Väreen HeHe-päällikkönä pääset toteuttamaan Väreelle henkisyyteen, hengellisyyteen ja maailmankatsomukseen sekä etiikkaan liittyviä aktiviteetteja. Tässä pestissä tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa vaeltajaohjelman rasteista aktiviteetteja paikan päälle toteutettavaksi. Suunnittelet vaeltajaohjelman Henkisyys ja hengellisyys-, henkinen hyvinvointi-, eettinen arki ja maailmankatsomus- rasteista aktiviteetteja Väreelle.

Aikaisempaa kokemusta suurtapahtumista ei tekijältä vaadita. Eduksi kokemus kuitenkin katsotaan. Tärkeintä on oma kiinnostus aihetta kohtaan ja halu tehdä.

SuSeSe-sensei

Tiedätkö mitä tarkoitetaan seksuaalisuudella? Entäpä seksuaalisella suuntautumisella? Kuinka monta sukupuolta onkaan olemassa? Haluaisitko herätellä vaeltajia pohtimaan näitä kysymyksiä?

Väre etsii tekijää suunnittelemaan ja toteuttamaan aktiviteetteja vaeltajaohjelman Sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen ja seksuaalisuus-rastista. Tähän pestiin voit hakea yksin taikka kaksin. Aikaisempaa kokemusta suurtapahtumista ei tarvita, mutta se katsotaan eduksi.

Yökyöpeli

Oletko parhaimmillasi yöaikaan? Onko sinulla villejä ideoita siitä, mitä Väreen yössä tapahtuu? Sytyttäisikö sinut liekkeihin piilosleikki pimeässä, uv-maalit, ninjailu vai jokin muu?

Tule toteuttamaan Väreen yöohjelmia. Tehtäviisi kuuluu yölliseen aikaa tapahtuvien ohjelmien suunnittelu ja koordinointi sekä niiden toteuttamiseen osallistuminen. Kokoat ympärillesi tiimin kaikkia ohjelmanumeroita suunnittelemaan ja vastaat tiimisi toiminnasta.

Hae siis pestiä yksin, kaksin tai yökukkujien porukalla!

Lavatekniikan taituri

Onko sinulla kaikenlaiset nappulat hallussa? Haluaisitko suunnitella ja toteuttaa Väreen yhteisten ohjelmien lavatekniikan?

Tässä pestissä pääset repäisemään päräyttävän stagen keskelle metsää. Osaaminen ja kokemus lavatekniikasta katsotaan eduksi, mutta myös aloittelevammille teknikoille löytyy tukea! Rohkaise siis mielesi ja hae elämäsi pestiin!

Hyvinvoiva

Löytyykö sulta ea-kamat ja taidot tilanteessa kuin tilanteessa? Millainen olisi mielekäs ea-rasti? Anne-nuken elvyttäminen, hätäpaarien teko vaiko ylösalaisin oleva auto? Kiinnostaisiko olla kartuttamassa vaeltajien fyysisen ja henkisen ensiavun taitoja? Tai tsempata vaeltajaa kohti terveellisempiä elämäntapoja ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan?

Hyvinvoiva-pestissä suunnittelet ja toteutat Väreelle vaeltajaohjelman Ensiapu- ja Fyysinen hyvinvointi-rasteista aktiviteetteja. Pestiin voit tarttua yksin taikka kaverin kanssa. Aikaisempaa kokemusta suurtapahtumista ei vaadita, mutta se katsotaan eduksi. Tule jakamaan osaamistasi ja kartuttamaan vaeltajille tärkeitä elämäntaitoja!

Vesillä liikkuja

Onko vedellä läträäminen sun juttus? Haaveiletko syksyisestä melontahetkestä? Haluaisitko antaa mahdollisuuden samaan vaeltajille? Sujuuko paalusolmu silmät kiinni ja purjeiden trimmaus on sulle yhtä tärkeää kuin oikolukijalle pilkunviilaus? Punaisen ja vihreän välistä kuljetaan ja karimerkki kierretään, mutta mitä kuuluu Väreen vesiohjelmaan? Jollailua, melontaa, köysiä, rinkkalauttaa, a-pukkia, merimerkkejä, halssausta vaiko pelastautumistreeniä? Nyt sulla on mahdollisuus vaikuttaa! Hae vesillä liikkujan pestiin!

Vesillä liikkujan pestissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan Väreelle vaeltajaohjelman Vesillä liikkuja- rastista aktiviteetteja. Toteutustapa on hyvinkin vapaa, vain horisontti on rajana! Pestiin ei vaadita aikaisempaa kokemusta suurtapahtumista, mutta se tai muu ohjelmasuunnittelu katsotaan eduksi. Läträätkö mieluummin kaverin kanssa? Onnistuu, tähän pestiin voit hakea yksin taikka kaksin!

Paperipartiolainen

Oletko sydämeltäsi paperipartiolainen? Ymmärrät miten yhdistys toimii, hallitset budjettien ja toimintakertomuksen laadinnat ja odotat innolla joka kevät sääntömääräistä kokousta? Vai oletko kenties projektijohtamisen guru? Haluaisitko johdattaa vaeltajia paperipartiolaisuuden ihmeelliseen maailmaan ja yhdistyksien saloihin?

Väre etsii omaa paperipartiolaistaan, oletko se sinä?! Paperipartiolaisen pestissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan vaeltajaohjelman Lippukunta-, Projektit haltuun- ja Raha liikkuu-rasteista aktiviteetteja. Toteutustapa on hyvinkin vapaa ja pestiä voit tehdä yksin, kaksin tai vaikka johtokolmikon voimin.

Yhteiskunnassa

Onko vaikuttaminen sun juttus? Miten saa äänensä kuuluviin yhteiskunnassa? Tiedätkö mihin käytät omat rahasi ja paljonko elämä maksaa? Miten opiskelija saa rahansa riittämään? Mitä vaikuttamisen mahdollisuuksia ja paikkoja nuorella aikuisella on?

Haluatko herätellä vaeltajia yhä aktiivisemmiksi yhteiskunnan kansalaisiksi? Hae pestiin ja tule suunnittelemaan sekä toteuttamaan Väreelle vaeltajaohjelman Vaikuttaminen- ja Oma talous-rasteista aktviteetteja! Pestiä voit tehdä yksin taikka kaverin kanssa. Aikaisempaa kokemusta suurtapahtumista ei tarvita, mutta se katsotaan eduksi.

Nakkikone

Nakkikoneena osallistut tapahtumaan toteuttajana: tulet paikan päälle ja teet mitä pyydetään. Olet esimerkiksi jakamassa ruokaa taikka pitämässä ohjelmapistettä saman päivän aamuna taikka edellisenä iltana saamasi ohjeistuksen mukaan. Nakkikoneena sinulle varmasti riittää tekemistä, mutta samalla pääset nauttimaan Väreen fiiliksestä ja parhaasta vaeltajamenosta.

Nakkikoneeksi pääset ilmoittautumalla tapahtumaan tekijäksi ja kirjoittamalla pestikysymyksen avoimeen kenttään “Nakkikone”. Pestiin toivotaan etenkin yli 25-vuotiaita, toki jos haluat viettää osallistujaikäisenä Väreen nakkikoneena, emme sitä estä. Ilmoittaudu nakkikoneeksi TÄSTÄ LINKISTÄ . Halvemmaksi Nakkikone-nakki tulee kun ilmoittaudut toukokuun loppuun mennessä, ks. Early bird-hinta.