Ohjelma

Tervetuloa Väreelle!

Väreellä sinä, vaeltaja, olet vait itseäsi varten. Väre herättelee pohtimaan kolmen tyyppisiä kysymyksiä:

  • Mitä minä haluan elämältä?
  • Mitä minä annan muille?
  • Mitä maailma antaa minulle?

Kaiken kattavia vastauksia tuskin löydetään yhdessä viikonlopussa, mutta takaamme ainakin yhden uuden ajatuksen jokaiselle osallistujalle.

Väreen ohjelmassa tutustutaan vaeltajaohjelman kulmakiviin eli vaelluskarttaan, Suomi-projektiin ja  ulkomaanprojektiin. Lisäksi tiedossa on isoja yhteisiä ohjelmia sekä vaeltajaohjelman aktiviteetteja, joiden toteutustapa vaihtelee actionista rauhallisempaan ohjelmaan. Väre antaa erinomaiset valmiudet aloittaa vaeltajaohjelman tekeminen, mutta myös uusia ideoita jo kokeneemmille vaeltajaohjelman konkareille.

Perjantai

Perjantaina on luvassa yleistä hengailua ja rentoa menoa, mutta myös asiaa: perjantai-iltana perehdytään Suomi-projektin saloihin ja riennetään hämärän ja pimeän ajan aktiviteeteissa.

Suomi-projekti-ohjelmassa pääset tutustumaan siihen mikä Suomi-projekti on, miksi ja miten se tehdään. Kahden tunnin ajan pääset roolipelaamaan Suomi-projektia aina suunnittelusta ja toteutuksesta purkuun asti vartiosi kanssa. Väreen Suomi-projektissa seikkaillaan Etelä-Savossa, Satakunnassa ja Lapissa.

Lauantai

Lauantaina nautitaan yhteisistä ohjelmista, innostavista puhujista ja syvennytään vaeltajaohjelman rasteihin sekä aktiviteetteihin. Ohjelmassa on mm. työelämätaitoja, kestävään kulutukseen, partion arvoihin, moninaisuuteen ja ryhmän toimintaan paneutumista, vaikuttamiseen ja hyvään johtajuuteen liittyviä aktiviteetteja, vesiliukumäkeä, henkisyys- ja hengellisyysohjelmaa, mutapainia ja vaikka mitä muuta! Sopivassa suhteessa uutta ja pohdittavaa sekä elämän tärkeitä taitoja hauskanpitoa unohtamatta!

Yhteisten ohjelmien parissa pääset mm. pelaamaan Väre-bingoa, laulamaan porukalla ja katselemaan elokuvia metsän keskellä. Yökukkujille on luvassa mm. yösuunnistusta.

Sunnuntai

Ennen kotiin lähtöä vuorossa on tutustumista ulkomaanprojektiin. Ulkomaanprojekti-ohjelma perehdyttää sinut ja vartiosi siihen, kuinka voitte tehdä onnistuneen u-projektin. Ohjelmassa keräätte itsellenne pala palalta U-projektioppaan ja perehdytte mm. projektin suunnitteluun ja talouteen, etsitte ideoita projektianne varten ja pääsette mm. small talkaamaan saunassa. Ohjelma antaa konkreettiset eväät u-projektin toteuttamiseen.

Väre päättyy kello 13:30 alkaviin yhteisiin päättäjäisiin.

 

Ohjelmasta pääset poimimaan juuri sinulle sopivan kokonaisuuden ja tekemään näin tapahtumasta juuri itsesi näköisen.

Väreen ohjelman tavoitteena on tukea sinua oman polkusi löytämisessä partiossa ja sen
ulkopuolella. Lähdet Väreeltä kotiin tuntien itsensä paremmin ja taskut uusiatulevaisuuden mahdollisuuksia pullollaan.

 

Luotsi, tule Luotsitreffeille!

Sunnuntaille luotseille järjestetään oma tapaaminen, Luotsitreffit. Treffeille ovat tulleita kaikki luotsit, erityisesti vaeltajaluotsit. Luotistreffeiltä saat vertaistukea pestiisi ja pääset jakamaan kokemuksiasi luotsina. Luotsitreffit pidetään sunnuntai-iltapäivänä samaan aikaan kuin messut. Luotsit pääsevät Väreelle 48 euron hintaan tukemaan vartionsa osallistumista. Ilmoittautumaan pääset tästä. Luotsitreffien lisäksi luotsit pääsevät nauttimaan mm. yhteisistä ohjelmista. Mikäli haluat, voit lähettää etukäteen treffeille keskustelunaiheita osoitteeseen martti.suontausta(at)partio.fi Luotseille voidaan osoittaa pieniä palvelutehtäviä kuten ohjelmarastin vetämistä tai ruuanjakamista.

 

Kuva: Otto Virtanen